Viden

Kroppens alarmsystem kroniske smerter

LÆS MERE

Hvad er smerte?

Moderne smerteforskning peger på at vi bør ændre vores forståelse af hvad smerter er. Det er nemlig ikke ensbetydende med vævsskade.

Model for smertetransduktion

LÆS MERE

Smertefysiologi

Når du stikker dig på en nål, kommer et skadeligt eller potentielt skadeligt stimuli udefra, og der sker en omdannelse af stikket til et elektrisk signal.

Kopmodellen Biopsykosocial

LÆS MERE

Opdateret behandling

Som kronisk smertepatient kan man ofte befinde sig i en ond spiral af mindre bevægelse og mere smerte. Den tilstand kan vendes.

diskusprolaps-smertefri

LÆS MERE

Diskusprolaps

Nyere forskning viser, at vævsforandringer såsom diskusprolapser, slidgigt og revner i menisken findes i personer uden smerter – og det bør give dig håb. For hvis det kan eksistere i personer uden smerter, så kan dette ikke være den eneste grund til dine smerter.

TEXT-NECK

LÆS MERE

Holdning og kropsbygning

Det er en udbredt misforståelse at måden vi sidder eller står på har stor betydning for udviklingen af smerter og skader.

INDEKLEMNING-I-skulder

LÆS MERE

Skulder impingement

I et studie fra 2011 fandt man at 96% af asymptomatiske (personer uden smerter) mænd i alderen 40-70 år, havde abnormaliteter i skulderen (8). Der er derfor mange raske personer der har inflammation i strukturer forbundet med impingement, men som ikke oplever smerte.

Anatomisk billede af transversus abdominis (coren)

LÆS MERE

Core træning og rygsmerter

Coren definerer vi som mave- og rygmuskulaturen. Konceptet “core træning” kom frem i 90’erne og har været meget populært blandt behandlere og trænere siden da. Men er det overhovedet nødvendigt med core træning i forbindelse med rygsmerter?

null

LÆS MERE

Rigtige og forkerte bevægelser?

Myten om, at der findes bevægelser som isoleret set er skadelige lever i dag i bedste velgående bl.a. i form af at det er farligt at løfte med ryggen eller at knæene ikke må komme ud over tæerne i et squat.