Smertefribevægelse | Gratis artikler og videoer til dig med smerter

Smertefribevægelse

Viden om
Viden om
  • smerter
  • diskusprolaps
  • piskesmæld
  • impingement
  • nocebo
  • fysiologi

Top artikler

Hvad er smerte?

Moderne smerteforskning peger på at vi bør ændre vores forståelse af hvad smerter er. Det er nemlig ikke et rent fysisk stimuli, som er ensbetydende med vævsskade. Det er meget mere end det.

Opdateret behandling

Som kronisk smertepatient kan man ofte befinde sig i en ond spiral af mindre bevægelse og mere smerte. Den tilstand kan vendes.

Diskusprolaps: En ny forståelse

Nyere forskning viser, at vævsforandringer såsom diskusprolapser, slidgigt og revner i menisken findes i personer uden smerter – og det giver anledning til håb!

Alle artikler

Mangelfuld eller dårlig søvn kan påvirke dine smerter gennem nedsat smertetolerance, dårligt humør, depressive/angst-symptomer, stress samt et øget fokus på smerter. Heldigvis er der rigtig meget, du kan gøre, for at forbedre din søvn, og således forbedre dine smerter.

Manipulation er en behandlingsteknik, som ofte bruges mod smerter forskellige steder i kroppen. Men er det et vidundermiddel, eller en midlertidig løsning?

Derfor bør du lære om smerte

At lære om smerte er selve fundamentet for effektiv smertebehandling, og derfor anser vi smerteundervisning som en hjørnesten i vores behandling. Smerteundervisning har dokumenteret effekt på smerte, funktionsniveau, bevægelsesrelateret frygt, smerte-katastroficering, osv.

Man ser ikke længere smerte som et input fra kroppen, men som et output fra hjernen og nervesystemet baseret på den opfattede trusselsvurdering. Vurderingen dannes bl.a. på baggrund af beskyttelsessignaler fra nerverne, frygt, bekymring, forventninger, erfaringer, overbevisninger, osv., og er afgørende for om du oplever smerte.

Kognitiv Funktionel Terapi (CB-CFT) er en af de mest moderne og videnskabeligt understøttede behandlingsformer til at behandle rygsmerter i lænden, der har varet mere end 3 måneder. CB-CFT giver dig værktøjerne til selv at behandle din problemstilling, så du kan være mere uafhængig af behandlere i fremtiden.

Teknik er individuelt og afhænger blandt andet af kropsbygning, mobilitet, mål og kontekst. Teknik er et bredt spektrum med plads til variation, og behøves ikke at være perfekt hver gang.