Smertefribevægelse

Bliv klogere på smerter

Gå på opdagelse i vores kategorier, læs de seneste artikler eller søg efter specifikke emner.

Med en diskusprolaps, følger rigtig mange spørgsmål om bl.a. din prognose og hvad du selv kan gøre. Vi har samlet de hyppigste og besvaret dem baseret på hvad forskning ved i dag, så du har de bedste forudsætninger for at komme smerterne til livs.

I et studie fra 2011 fandt man at 96% af mænd uden smerter i alderen 40-70 år, havde abnormaliteter i skulderen (8). Der findes altså mange raske personer, som har “skader” og inflammation i strukturer forbundet med impingement, men som ikke oplever nogen form for smerte.

At komme sine smerter til livs kan virke som en uoverskuelig opgave. I denne artikel kommer vi med 8 effektive principper, som vil øge sandsynligheden for succes med din genoptræning.

Seneste artikler

En skoliose er ikke altafgørende for din fremtid, og der er meget du selv kan gøre. For nogle kan en operation være nødvendigt, mens andre klarer det fint uden. Fælles for alle er dog, at træning kan være et potent redskab til at forbedre eventuelle smerter og øge dit funktionsniveau. Selv hvis du har en skoliose, har du mulighed for at kunne træne din krop op til at kunne fantastiske ting.

Mange tror, at iskiassmerter skyldes ændringer i kroppen eller tryk på iskiasnerven. Meget tyder på, at dette ikke altid er tilfældet. Denne artikel vil give dig en større forståelse for iskiassmerter, hvad dine symptomer kan skyldes, hvordan din fremtid ser ud, hvilke behandlingsmuligheder du har og hvad du selv kan gøre for at få det bedre.

Hælsmerter, herunder svangsenebtændelse og hælspore, er et almindeligt problem. Det er faktisk så almindeligt, at mellem 7-10% af os vil komme til at døje med det gennem livet. I denne artikel gennemgår vi myter, misforståelser og klæder dig på med den nyeste viden på området, samt udstræk og øvelser til at komme dine hælsmerter til livs.

Har du frossen skulder? Undgå en unødig lang genoptræning og bliv klogere på diagnosen frossen skulder, så du selv kan blive herre over din genoptræning.

Springerknæ er en tilstand med smerter omkring senen lige under knæskallen. Det er en overbelastningstilstand, der oftest ses hos aktive personer mellem 18-30 år, men alle kan få det. Selvom springerknæ karakteriseres som en overbelastningstilstand, anbefales det IKKE, at du stopper fuldstændigt med belastende aktiviteter.

Få et overblik over kronisk ankelinstabilitet, som er en tilstand op til 40% oplever efter en ankelforstuvning. Du vil få en større forståelse for kronisk ankelinstabilitet, hvorfor smerterne efter en forstuvning varer ved, hvordan fremtidsudsigterne ser ud, hvilke behandlingsmuligheder du har samt råd og vejledning til hvad du selv kan gøre.

Operation ser ikke ud til at være den bedste behandlingsform til meniskskader. Gradvis genoptræning ser nemlig ud til at være lige så effektiv med færre bivirkninger. Det er vigtigt i din genoptræning, at du ikke overser andre faktorer, som kan spille en afgørende rolle for din succes.

Slidgigt er en naturlig del af livet og ikke en tilstand der nødvendigvis har særlig god sammenhæng med smerte. Træning er en sikker og effektiv måde at reducere smerterne og forbedre dit funktionsniveau i dagligdagen.

Skinnebensbetændelse er en hyppig tilstand, som mange idrætsudøvere oplever - især ved aktiviteter, som involverer løb. Lær hvilke faktorer, der øger risikoen for at få skinnebensbetændelse og få specifikke øvelser som kan hjælpe dig tilbage til løb.

Billede af balletdanser

Er du hypermobil, og er du bange for at bruge din krop, gøre det værre, eller er du bare i tvivl om hvad du må lave. Så skal du læse med her. Når du har læst denne artikel, vil du have en bedre forståelse for, hvad hypermobilitet er. Du vil også lære, at hypermobilitet kan være meget mere, end bare at være mere bevægelig end andre.

Opblusninger af smerter kan være skræmmende, indvaliderende og frustrerende. I denne artikel beskriver vi hvad opblusninger er og giver en guide til hvordan du hurtigere kommer tilbage til hverdagen.

Smerte kan i høj grad påvirke din evne til at passe dit arbejde. Bliv klogere på sammenhængen mellem arbejde og smerter, og hvad det betyder for dig, der har ondt på jobbet, så du kan komme smerterne til livs!

Få en gratis og uforpligtende konsultation

Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende 50 minutters konsultation, hvor vi vurderer hvorvidt vi kan hjælpe dig.