Søg
Close this search box.

Bliv klogere på smerter

Gå på opdagelse i vores kategorier, læs de seneste artikler eller søg efter specifikke emner.

Med en diskusprolaps, følger rigtig mange spørgsmål om bl.a. din prognose og hvad du selv kan gøre. Vi har samlet de hyppigste og besvaret dem baseret på hvad forskning ved i dag, så du har de bedste forudsætninger for at komme smerterne til livs.

I et studie fra 2011 fandt man at 96% af mænd uden smerter i alderen 40-70 år, havde abnormaliteter i skulderen (8). Der findes altså mange raske personer, som har “skader” og inflammation i strukturer forbundet med impingement, men som ikke oplever nogen form for smerte.

At komme sine smerter til livs kan virke som en uoverskuelig opgave. I denne artikel kommer vi med 8 effektive principper, som vil øge sandsynligheden for succes med din genoptræning.

Seneste artikler

Løberknæ er en smerteproblematik, som mange motionister, særligt løbere, kan opleve igennem deres motionsliv. Tilstanden skyldes oftest en overbelastning, der er karakteriseret ved smerter på ydersiden af knæet, placeret ved knoglefremspringet på ydersiden af knæskallen. Lær hvordan du selv kan tackle det.

Metakognitiv terapi fokuserer på vores håndtering af tanker. Terapien hjælper os til at forstå vores håndtering i stedet for at ændre tankernes indhold. Ved at mindske fokus på negative tanker kan metakognitiv terapi hjælpe med at ændre følelser og skifte opmærksomheden. Denne artikel vil hjælpe dig med at forstå metakognitiv terapi og hvorfor det er velegnet til behandling af kroniske smerter.

Spinalstenose er en tilstand som er kendetegnet ved forandringer i ryggens strukturer, som kan føre til en forsnævring eller tryk på rygmarv og nerver. Der hersker flere myter omkring årsag og behandlingen af spinalstenose. I denne artikel vil du blive klogere på hvad du selv kan gøre for at behandle spinalstenose.

Golfalbue er en tilstand, med smerter omkring senen på indersiden af albuen. Gradvis genoptræning og en gradvis tilbagevenden til dagligdagsaktiviteter er den bedste form for behandling. Operation og blokade bør kun overvejes i særlige tilfælde.

Fibromyalgi behøver ikke nødvendigvis være en begrænsning i at leve et aktivt og meningsfyldt liv. Fibromyalgi er behæftet med mange misforståelser og fordomme, og vi vil i artiklen give bredere indsigt i hvad vi ved om fibromyalgi, og hvad du kan gøre for at håndtere tilstanden.

At have Scheuermann er ikke altafgørende for din fremtid, og der er meget du selv kan gøre. I artiklen vil du få en opdateret forståelse for Scheuermann og hvordan man bedst behandler tilstanden. Træning kan være et vigtigt redskab til at forbedre smerter og øge dit funktionsniveau, og selv hvis du har Scheuermann, kan du træne din krop op til at kunne fantastiske ting.

En skoliose er ikke altafgørende for din fremtid, og der er meget du selv kan gøre. For nogle kan en operation være nødvendigt, mens andre klarer det fint uden. Fælles for alle er dog, at træning kan være et potent redskab til at forbedre eventuelle smerter og øge dit funktionsniveau. Selv hvis du har en skoliose, har du mulighed for at kunne træne din krop op til at kunne fantastiske ting.

Mange tror, at iskiassmerter skyldes ændringer i kroppen eller tryk på iskiasnerven. Meget tyder på, at dette ikke altid er tilfældet. Denne artikel vil give dig en større forståelse for iskiassmerter, hvad dine symptomer kan skyldes, hvordan din fremtid ser ud, hvilke behandlingsmuligheder du har og hvad du selv kan gøre for at få det bedre.

Hælsmerter, herunder svangsenebtændelse og hælspore, er et almindeligt problem. Det er faktisk så almindeligt, at mellem 7-10% af os vil komme til at døje med det gennem livet. I denne artikel gennemgår vi myter, misforståelser og klæder dig på med den nyeste viden på området, samt udstræk og øvelser til at komme dine hælsmerter til livs.

Har du frossen skulder? Undgå en unødig lang genoptræning og bliv klogere på diagnosen frossen skulder, så du selv kan blive herre over din genoptræning.

Springerknæ er en tilstand med smerter omkring senen lige under knæskallen. Det er en overbelastningstilstand, der oftest ses hos aktive personer mellem 18-30 år, men alle kan få det. Selvom springerknæ karakteriseres som en overbelastningstilstand, anbefales det IKKE, at du stopper fuldstændigt med belastende aktiviteter.

Få et overblik over kronisk ankelinstabilitet, som er en tilstand op til 40% oplever efter en ankelforstuvning. Du vil få en større forståelse for kronisk ankelinstabilitet, hvorfor smerterne efter en forstuvning varer ved, hvordan fremtidsudsigterne ser ud, hvilke behandlingsmuligheder du har samt råd og vejledning til hvad du selv kan gøre.