Smertefribevægelse

Ofte stillede spørgsmål

Du har måske spørgsmål vedrørende vores smertebehandling – uanset om det handler om rygsmerter, nakkesmerter, albuesmerter, hoftesmerter, knæsmerter eller smerter i andre kropsdele. Vores resultater er rigtig gode, og vi vil her prøve at give dig nogle svar på de spørgsmål, du måtte have om dine smerter eller Smertefribevægelse.

Spørgsmål og svar om smerter

Hvad er kroniske smerter?
Kroniske smerter er smerter, som har stået på i over tre måneder. Modsat hvad mange tror, betyder ‘kronisk’ ikke, at smerterne aldrig kan blive bedre, men blot at smerterne er længerevarende. Det vurderes, at over 800.000 danskere lider af kroniske smerter. Der behandles ofte med smertestillende medicin kombineret med eksempelvis fysioterapi, kiropraktik og træning. Baseret på forskning indenfor moderne smertevidenskab og vores behandlererfaring, har vi fundet at den bedste behandling er uddannelse og bevægelse samt at du aktivt tager del i genoptræningen, så du i fremtiden kan videreudvikle din fysiske kunnen.

Hvad er diskusprolaps?
Diskusprolaps er en meget almindelig diagnose, og det varier meget fra menneske til menneske, om det egentlig er noget, som er skyld i smerter. Så uanset om du er diagnosticeret med en diskusprolaps eller ej, så forholder vi os til dine konkrete smerter og hvordan de påvirker dig i hverdagen. Vi kigger på, hvad det er, som gør ondt, og hvordan du er hæmmet af smerterne. Derefter udarbejder vi et forløb, som hjælper dig med smerterne og giver dig en stærk og robust ryg eller nakke.

Hvad er hold i ryggen/nakken?
Hold i ryggen kaldes også en nerve i klemme og dækker hurtigt opståede smerter. Alt i alt er det en ganske upræcis betegnelse, da der er mange forskellige årsager til ryg- og nakkesmerter. Hvis smerterne bliver kroniske (varer i over 3 mdr.) er der god grund til at kigge på, om du bør begynde et forløb. Vi forholder os til dine smerter og hvordan de påvirker dig, dit liv og dine bevægelser, og herudfra udarbejder vi et forløb, som er skræddersyet til din situation.

Hvad er tennisalbue/golfalbue?
Denne lidelse rammer ofte sportsfolk eller håndværkere, som overbelaster leddet i arbejdet, men der kan også være mange andre årsager. Forskellen mellem tennisalbue og golfalbue er, at tennisalbuen er smerter på ydersiden af albuen, mens golfalbuen er smerter på indersiden af albuen. Vi kigger på, hvordan smerterne påvirker og hæmmer dig i din hverdag – og laver herefter et personligt behandlingsforløb, der styrker området, hvor du har haft smerter.

Hvad er springerknæ?
Springerknæ er betegnelsen for betændelse i senen omkring knæskallen. Betegnelsen løberknæ er også beslægtet. Det er to typiske betegnelser for knæsmerter, men sport behøver ikke have noget med det at gøre. Vi forholder os til dine smerter og finder det bedst egnede genoptræningsforløb til dig, så du får et stærkt og robust knæ.

Hvad er frossen skulder?
Lidelsen betegner en tilstand, hvor man udvikler stivhed omkring skulderleddet. Årsager kan være fald, sport eller noget helt andet, hvilket vi kan hjælpe dig med at få kortlagt. Det kan dog også ske uden forudgående traume. Frossen skulder kan være meget smertefuldt og er skyld i markant nedsat bevægelighed i skulderen. Vi behandler skuldersmerter gennem et målrettet forløb, hvor vi kombinerer træning med neurologiske øvelser, der vil få din bevægelighed tilbage uden smerter.

Spørgsmål og svar om smertebehandling hos Smertefribevægelse

Hvad indebærer et forløb?
Et typisk forløb hos os indebærer træning, bevægelse samt uddannelse i, hvad smerte er for en størrelse, og hvad forskning peger imod. Det indebærer, at vi uddanner dig til at være ekspert i din krop og at kunne håndtere dine nuværende eller kommende smerter.

Hvor ofte skal vi ses og hvor længe?
Frekvensen afhænger meget af din situation. Men det er en god idé at ses oftere i starten (en gang ugentligt) og derefter nedsætte frekvensen (hver anden eller tredje uge), når der er kommet mere kontrol over smerterne. Længden på forløb varierer også meget og afhænger af situation og smerter. Vi sørger for at tilrettelægge og behovsafklare løbende.

Hvad koster et forløb?
Prisen afhænger naturligvis af hvor langt et forløb, der er behov for, og hvor mange sessioner det skal bestå af. Til den indledende konsultation vurderer vi sammen den bedste løsning ud fra din historik, dine smerter, din situation m.m. Du kan finde vores priser her.

Hvad koster den første session?
Den første session er gratis, uforpligtende og fungerer som en indledende samtale. Her opsamler vi information fra dig og vurderer derfra, hvad der vil være det bedst egnede behandlingsforløb.

Dækker sundhedssikring, kommunen eller andre mit forløb?
Vi er endnu ikke en del af det offentlige sundhedssystem, og vi har ikke et ydernummer. Vi har dog haft flere klienter, som har fået sessioner/forløb betalt af enten kommunen, sundhedssikring eller forsikring. Selve processen kan vi ikke hjælpe med, men dialogen skal du tage med fx. din læge eller sundhedssikring. Er der behov for at få materiale om os og vores behandling til din sundhedssikring eller andet, så skriv en mail på kontakt@smertefribevaegelse.dk.

Hvor aktiv skal jeg selv være?
Et forløb hos Smertefribevægelse fordrer, at du selv er aktiv i form af øvelser og træning. Det er vigtigt, at du holder dig i bevægelse, så du hele tiden styrker din krop og gør den i stand til at håndtere smerterne. Vi hjælper dig hele vejen med skræddersyede øvelser, vejledning og uddannelse på din vej mod et smertefrit liv.

Få en gratis og uforpligtende 50 min. konsultation.

Kæmper du også med konstante eller tilbagevendende smerter? Vi har hjulpet hundredevis. Lad os mødes til en uforpligtende snak, hvor vi vurderer om vi også kan hjælpe dig.